• Officiële webshop van Para Mi
  • Van maat 34 tot 48 in diverse lengtematen
  • Verzending NL & BE
  • Voor 13:00 besteld, volgende dag in huis*
  • Veilig betalen
  • |

Hoe wordt de pasvorm van een broek bepaald?

by Dylan Bruin on December 13, 2021

De pasvorm van een broek is allesbepalend voor hoe de broek zit en hoe hij bij je staat. Tegelijkertijd is dit ook meteen het meest uitdagende onderdeel van een broek. Want hoe zorg je ervoor dat een broek bij verschillende soorten vrouwenfiguren goed zit en staat? Hoe ontwerp je de perfecte pasvorm en in verschillende lengtematen? Voor de ontwerper van een broek een mooie uitdaging. Hoe bepaalt Para Mi de pasvorm van een broek?

 

Verschillende modellen broeken
Als je op zoek gaat naar een nieuwe broek kun je kiezen uit veel verschillende modellen: van extra skinny, tot slim fit, tapered of loose fit. En alles er tussenin. Voor elk figuur is er één of zijn er meerdere geschikte modellen. Het belangrijkste blijft dat jij je er prettig en comfortabel in voelt. De Para Mi collecties bestaan uit veel verschillende modellen broeken zodat elke vrouw de juiste broek kan vinden.

 

Pasmodel geeft de juiste maten van een broek
Hoe bepalen we de pasvorm van een broek? Voor elke collectie maken we van een nieuw model broek een sample, de zogenaamde voorbeeldbroek. Deze broek heeft bepaalde maten die we vaststellen op basis van een pasmodel. We plannen meerdere pasmomenten met het pasmodel, zeker bij nieuwe pasvormen. Als de broek goed zit bij het pasmodel, nemen we deze maten als uitgangspunt voor de andere maten. Op basis van dit maatschema worden de broeken geproduceerd en heeft elk model broek de juiste afmetingen.

 

Controle van de broeken
Controle is het toverwoord als het gaat om de pasvorm van de broek. Niet alleen tijdens het ontwerpproces is er continue controle op de maten, maar ook tijdens en na het produceren en maken van de broeken volgt controle op controle. Als de broeken na het produceren in ons magazijn worden afgeleverd worden de broeken opnieuw goed en uitvoerig gecontroleerd. Uiteraard op kwaliteit, kleur, print en afwerking maar vooral op pasvorm. De basis hiervoor is ons vaste matenschema.

 

Jarenlange ervaring en specialisatie
Als je je als merk focust op één product dan kun je dat blijven perfectioneren en wordt je steeds meer een specialist. De werkervaring wordt binnen Para Mi al jarenlang, sinds de oprichting in 2011, doorgegeven en ons professionele team is elke dag bezig met broeken en niets anders dan broeken. Dankzij deze ervaring en focus kunnen wij onszelf een broekenspecialist noemen en weten we als geen ander om iedere collectie weer de beste pasvormen van broeken te presenteren aan onze retailers en klanten.

 

Stretchkwaliteit: hoe meer stretch hoe beter de pasvorm
Je hebt broeken met en zonder stretch. Broeken met stretch hebben een betere pasvorm en bieden meer draagcomfort dan broeken zonder stretch. Deze broeken rekken niet mee dus bij een broek zonder stretch in de stof heb je soms een maat groter nodig zodat de pasvorm goed is. En hij zit vaak wat stugger. Hoe meer stretch in broeken hoe meer vrouwen de broeken kunnen dragen. Voeg je een stretchkwaliteit toe die zowel in de lengte als breedte mee rekt? Dan heb je een optimale pasvorm voor bijna elk vrouwenlijf. Para Mi gebruikt stretch in alle broeken. De verschillende stretchkwaliteiten worden uitvoerig vooraf getest. In combinatie met de kenmerkende high waist zitten deze broeken perfect.

Para Mi maakt gebruik van drie stretchkwaliteiten:

  • Normale stretch
  • Powerstretch, met extra veel stretch
  • Bi-stretch, met stretch in de breedte (net als bij normale stretch en powerstretch) en ook in de lengte

 

Broeken volgens het modebeeld
De Para Mi basismodellen komen in elke collectie terug. Als jij de broek met de perfecte pasvorm hebt gevonden dan kan je dit model elke collectie opnieuw kopen (in steeds een nieuwe uitvoering). Naast de basiscollectie ontwerpen we elk seizoen nieuwe modellen in nieuwe kleuren en met nieuwe prints. We volgen het modebeeld en verwerken de trends in onze collecties. Broeken met een rechte pijp, broeken die minder skinny zijn en flared broeken zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld en zie je terug in de laatste  collecties. Welke pasvorm is jouw favoriet?